Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Catherine Keyl krijgt eigen lied

Shownieuws

Loungeduo Gare du Nord heeft een lied gecomponeerd voor Catherine Keyl. Het nummer maakt deel uit van de soundtrack bij het boek 'Stout' van Heleen van Royen.

Het loungeduo Gare du Nord heeft een lied gecomponeerd voor Catherine Keyl. Het nummer maakt deel uit van de soundtrack bij het boek 'Stout' van Heleen van Royen en modeontwerpster Marlies Dekkers. Voor alle elf bekende Nederlandse vrouwen die in 'Stout' aan het woord komen, is speciaal een lied geschreven.

Heleen en Marlies spraken met de elf vrouwelijke BN'ers over hun carrière, hun vrouw-zijn en hun seksuele fantasieën en ervaringen. Bandlid Barend Fransen van Gare du Nord spreekt van een uniek project. Volgens hem is het nog nooit voorgekomen dat een boek is voorzien van een soundtrack met nieuwe liedjes die betrekking hebben op het boek. "Wij hebben de verhalen gelezen en naar aanleiding daarvan zijn wij de muziek gaan schrijven", legt Fransen uit.

Het idee voor de samenwerking komt van Dekkers. Ferdy Lancee en Fransen werkten al intensief met Dekkers samen voor hun vierde album 'Sex 'n'Jazz' en hun komende theatertournee. "Marlies vroeg op een gegeven moment of we het geen leuk idee vonden om een soundtrack te schrijven bij het boek van haar en Heleen", vertelt Fransen. Een idee dat volgens het duo perfect aansluit bij het nieuwe album vanwege de overeenkomsten tussen 'Stout' en 'Sex 'n' Jazz'.

De titelsong 'Stout' van de soundtrack wordt speciaal voor de aanwezigen bij de lancering van het boek op cd gezet en uitgegeven. De koper van het boek kan het titelnummer gratis via internet downloaden. De soundtrack van Gare du Nord met de andere nummers van 'Stout' verschijnt later. Het album staat los van de nieuwe cd 'Sex'n'Jazz' van het duo. Dat album ligt vanaf maart in de winkel.

Het boek wordt 10 februari in het Amsterdamse congrescentrum RAI gelanceerd. Eurocommissaris voor mededinging Neelie Kroes en presentatrice Sylvana Simons nemen de eerste exemplaren van het boek in ontvangst. Gare du Nord geeft na de presentatie een anderhalf uur durend concert voor genodigden.

De andere tien vrouwen voor wie een lied is gemaakt, zijn Willeke Alberti, Claudia de Breij, Daphne Bunskoek, Yolanthe Cabau van Kasbergen, Leontien van Moorsel, Fatima Moreira de Melo, Chazia Mourali, Sylvana Simons, Renate Verbaan en Anita Witzier.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen