Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gouden Ganzenveer voor Tom Lanoye

Shownieuws

De Vlaamse dichter en schrijver Tom Lanoye krijgt op 19 april de Gouden Ganzenveer 2007. Lanoye wordt onderscheiden vanwege zijn taalvondsten en satirische pen.

De Gouden Ganzenveer gaat dit jaar naar de Vlaamse dichter en schrijver Tom Lanoye. Academie De Gouden Ganzenveer, die de prijs uitreikt, onderscheidt Lanoye vanwege zijn 'bevlogen schrijverschap, briljante taalvondsten en scherpe satirische pen'. De 48-jarige Lanoye neemt de prijs op 19 april in Amsterdam in ontvangst.

De Gouden Ganzenveer wordt jaarlijks toegekend aan een persoon of instituut vanwege zijn grote betekenis voor het geschreven en gedrukte woord in Nederland. De prijs werd in 1955 voor het eerst uitgereikt aan de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.

De Gouden Ganzenveer is in het leven geroepen om het geschreven woord onder de aandacht te brengen in de multiculturele samenleving. Eerdere winnaars zijn Kees van Kooten, Maria Goos en Jan Blokker. Vorig jaar streek tekenaar Peter van Straaten met de eer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen