Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Courtney Love klapt uit school over bevalling

Shownieuws

De biografie van Nirvana beschrijft de bizarre omstandigheden rond de bevalling van Courtney Love. Haar man, leadzanger Kurt Cobain, stond erbij over te geven.

De biografie van de Amerikaanse grungeband Nirvana die binnenkort verschijnt, beschrijft uitvoerig de bizarre omstandigheden rond de bevalling van zangeres Courtney Love. In 'Nirvana: the biography' klapt Love tegenover auteur Everett True uit de school over het onstuimige leven van haar en haar man Kurt Cobain, de voorman van de band. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Post zondag.

Het echtpaar belandde in augustus 1992 gezamenlijk in een ziekenhuis in Los Angeles. Cobain werd voor een ontwenningskuur en Love volgde enkele dagen later met complicaties tijdens haar zwangerschap. Toen twee weken later midden in de nacht de persweeën begonnen, zou Love haar man op brute wijze uit zijn bed hebben gesleept.

Een verzwakte en afkickende Cobain volgde haar naar de verloskamer. De 42-jarige Love vertelt True over de bizarre omstandigheden tijdens de bevalling. "Ik lig te persen en Kurt ligt over te geven", schrijft True in de woorden van Love. "Hij raakt buiten bewustzijn, ik houd zijn hand vast en wrijf over zijn buik, terwijl Frances eruit komt."

Frances Bean, de inmiddels 14-jarige dochter van Love en de overleden zanger, heeft laten weten niet meer boos te zijn op haar vader. Cobain maakte op 5 april 1994 een eind aan zijn leven. Hij bezweek op 27-jarige leeftijd aan de schotwonden die hij zichzelf had toegebracht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen