Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Filmmaker geweerd bij toespraak Carter

Shownieuws

Regisseur Jonathan Demme heeft geen toestemming gekregen om een toespraak te filmen van Jimmy Carter. De speech zou in een documentaire worden verwerkt.

(Novum/AP) - Regisseur Jonathan Demme heeft geen toestemming gekregen om een toespraak te filmen van de voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter. De filmmaker wilde de toespraak van de 82-jarige Carter verwerken in 'He comes in peace', een documentaire over de oud-president. De toespraak moest het krachtige einde worden van de film.

Carter brengt dinsdag een bezoek aan de Joodse universiteit Brandeis in de Amerikaanse staat Massachusetts om te spreken over zijn nieuwe boek 'Palestine: Peace not apartheid'. Het boek is in de Verenigde Staten omstreden, omdat het de vroegere apartheid in Zuid-Afrika zou aandragen als oplossing voor de spanningen tussen Israëliërs en Palestijnen.

De redevoering van Carter wordt door veel journalisten bijgewoond, maar de universiteit heeft slechts ruimte voor veertig mensen. De 62-jarige Demme, die eerder 'Silence of the lambs' regisseerde, valt daardoor buiten de boot.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen