Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Operadiva bang voor vrouwenondergoed

Shownieuws

Omdat vrouwen tijdens optredens van popzanger John Farnham ondergoed naar hem gooien, heeft operadiva Dame Kiri Te Kanawa een reeks concerten met hem afgezegd.

(Novum/AP) - Operadiva Dame Kiri Te Kanawa heeft in 2005 afgezien van een reeks concerten met de Australische popzanger John Farnham, omdat ze erachter was gekomen dat vrouwen tijdens zijn optredens ondergoed naar hem gooien. Dat heeft de zangeres donderdag voor een rechter verklaard.

Farnhams promotor Leading Edge Events eist via de rechter twee miljoen Australische dollars (1,2 miljoen euro) van de uit Nieuw-Zeeland afkomstige Te Kanawa en haar ex-manager Nick Grace wegens contractbreuk.

De in Londen woonachtige zangeres zei donderdag voor de rechter dat ze een dvd van een concert van Farnham had bekeken en dat het haar had gestoord dat de 57-jarige zanger naar hem geworpen slipjes en ander ondergoed als een soort trofee omhooghield. "Hoe zou ik, als klassiek zangeres, zo kunnen optreden?", vroeg Te Kanawa, die zei desondanks respect te hebben voor Farnham. De zanger is in Australië een superster.

De zitting wordt vrijdag voortgezet.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen