Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ralph Fiennes prijst Indiase hiv-patiënten

Shownieuws

Ralph Fiennes heeft veel respect voor Indiase hiv-patiënten. Dat zei de Britse acteur, die ambassadeur is bij Unicef, tijdens een bezoek aan India.

(Novum/AP) - Ralph Fiennes heeft veel respect voor Indiase hiv-patiënten. Dat zei de Britse acteur woensdag, tijdens een bezoek aan India. Als ambassadeur van Unicef reist hij door het land, om de aandacht te vestigen op de hiv-problematiek. Mensen met hiv worden In India vaak door hun familie verstoten.

De acteur, die een Oscarnominatie ontving voor zijn rol in 'The English patient', bewondert de kracht waarmee besmette Indiërs door het leven gaan. "Ze staan zo sterk in hun schoenen", zei hij.

India is met 5,7 miljoen infecties het land waar de meeste besmette mensen leven. Zij krijgen nog regelmatig met vooroordelen te maken. Zo worden veel mensen met hiv geweigerd door ziekenhuizen.

De 44-jarige Fiennes was onder andere te zien in 'Schindler's list', 'Red dragon' en 'The constant gardener'. Ook speelt hij de kwade Lord Voldemort in de filmreeks over tovenaarsleerling Harry Potter.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen