Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Presentatrice belspel baalt van Wereld Draait Door

Shownieuws

De Wereld Draait Door knipt in fragmenten die van belspelletjes worden vertoond. Dat zegt Denise Koopal, Call tv-presentatrice, in Veronica Magazine.

De Wereld Draait Door knipt in fragmenten die van belspelletjes worden vertoond. Dat zegt Denise Koopal, Call tv-presentatrice bij RTL 4, in een interview met Veronica Magazine. Het Vara-programma heeft een vast onderdeel waarin opvallende televisiefragmenten en bloopers uit andere programma's vertoond worden. Het fragment van Koopal kwam voor in het jaaroverzicht.

Op de beelden is te zien hoe de 26-jarige presentatrice over eerste levensbehoeften praat en meteen daarop begint over een vaatwasser. Volgens Koopal is er in het fragment geknipt, zodat het lijkt alsof haar eerste levensbehoefte een vaatwasser is. Ze is ervan overtuigd dat er vaker beelden gemanipuleerd worden.

Koopal is niet de enige die er zo over denkt. Zo ontdekte Carlo Boszhard vorig jaar dat er in een fragment uit de Staatsloterijshow, die hij presenteerde, was geknipt. Op de beelden was te zien hoe een kandidate aan Boszhard vertelt dat ze pas van een dochter was bevallen. Hierop vroeg de presentator of ze een jongetje of meisje had gekregen.

De 37-jarige Boszhard was woedend en vroeg de redactie van het programma om opheldering. In werkelijkheid zat er tussen het gesprek met de vrouw en de vraag van Carlo namelijk nog wat tijd. "Maar door het zo te knippen kom ik veel stommer over", vond hij. De Wereld Draait Door gaf toe dat er sprake was van manipulatie en maakte excuses.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen