Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oosterse poes in musical Fabeltjeskrant

Shownieuws

In de musical van de Fabeltjeskrant wordt het dierenbos bezocht door exotische dieren. Een van de karakters is Fatima de Poes, die met een Oosters accent praat.

In de musicalversie van de Fabeltjeskrant wordt het Grote Dierenbos bezocht door exotische dieren. Een van de personages is Fatima de Poes, een snorrende kat die met een oosters accent praat. Woensdag vonden audities plaats doet voor de nieuwe musical.

Jon van Eerd, die verantwoordelijk is voor het script, wil van de productie 'iets van vandaag maken'. "De Fabeltjeskrant was altijd al actueel", vertelt de theatermaker. "Er zaten dubbele lagen in en de tv-show had een duidelijke politieke lading."

Het multiculturele tintje van de musical is niet het enige actuele dat de makers aan het oude concept hebben toegevoegd. De bewoners van het bos krijgen bezoek van een overspannen tv-producent,die de dieren optrommelt voor een talentenjacht, à la X Factor.

Door de toevoeging van het personage van de producent breekt de musical met de traditie van de tv-serie, waarin geen mensen voorkwamen. "We overtreden alle regels", licht producent Robin de Levita toe. "Maar dat moet ook wel, want we willen sterke personages neerzetten. Het moeten geen lieve diertjes in kostuums worden."

Omdat de acteurs in grote pakken worden gehesen, letten de makers vooral op de stem en de motoriek van de kandidaten. Allen moeten de stemmen van meerdere personages nadoen. Dus schakelt kandidate Ilona moeiteloos over van de schelle stem van Juffrouw Ooievaar naar het piepende 'tuut, tuut, tuut, tuut' van Truus Mier.

De musicalversie van de kinderserie, die in 1968 voor het eerst werd uitgezonden, gaat op 30 september in première in Den Bosch.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen