Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zoons van Bob Marley eren vader met concert

Shownieuws

Stephen, Ky-Mani, Damian en Julian, zoons van Bob Marley, geven op 10 februari een concert op Jamaica. Hun vader zou 62 jaar zijn geworden op 6 februari.

(Novum/AP) - Stephen, Ky-Mani, Damian en Julian, zoons van Bob Marley, geven op 10 februari een concert op Jamaica ter ere van de verjaardag van hun vader. Dat heeft een woordvoerder van de familie bekendgemaakt. Het muzikale evenement 'Smile Jamaica' vindt plaats in Nine Miles, de geboorteplaats van Marley. De Jamaicaanse artiest zou 62 jaar zijn geworden op 6 februari.

In 1976 voerde Marley een gelijknamige show op, georganiseerd door de regering van de toenmalige socialistische premier Michael Manley. De in 1981 aan kanker overleden reggaelegende en Manley wilden destijds politieke tegenstanders dichter bij elkaar brengen. De broers Marley willen ook een vredesboodschap uitbrengen, zegt de woordvoerder.

De zoons van Marley treden op tijdens de Bob Marley Week. Elk jaar wordt de verjaardag van de zanger in die week gevierd, onder grote belangstelling van toeristen die tijdens het vakantieseizoen op Jamaica zijn.

Ziggy Marley, de bekendste zoon van de reggaezanger, zal het Caribische eiland ditmaal niet aandoen. Hij zou Jamaica zelden bezoeken.

De uit de sloppenwijken van Kingston afkomstige Bob Marley bereikte in de jaren zeventig wereldfaam met nummers als 'No woman, no cry' en 'I shot the sheriff'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen