Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jochem van Gelder wil tv maken voor volwassenen

Shownieuws

Jochem van Gelder wil televisieprogramma's maken voor volwassenen. De 43-jarige Van Gelder, bekend van de show Praatjesmakers, weet dat hij nog veel meer kan.

Jochem van Gelder wil televisieprogramma's maken voor volwassenen. De 43-jarige Van Gelder heeft zich gespecialiseerd in het maken van kinderprogramma's. "Maar ik weet dat ik nog veel meer kan", zegt de presentator deze week in Vara TV Magazine. "Het liefst zou ik naast Praatjesmakers een entertainmentprogramma voor volwassenen maken."

Van Gelder zag vorig jaar zijn wens één seizoen in vervulling gaan met het muziekprogramma De Zingende Zaak. Hij had gehoopt dat de show met een recordaantal van 1,3 miljoen kijkers door zou gaan. "Maar het scoorde helaas te weinig", vertelt hij. "Tegenwoordig moeten de programma's op Nederland 1 gemiddeld 1,5 miljoen kijkers scoren."

De NCRV-presentator heeft aanbiedingen gekregen bij andere omroepen, maar ook dat waren allemaal kinderprogramma's. Van Gelder weet waar het aan ligt. "Ik ben een beetje kinderlijk. Als ik mijn kinderen naar school heb gebracht, ga ik vaak nog even een balletje trappen in de tuin. Dan denk ik: hij moet eerst in de kruising, dan mag ik pas aan het werk."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen