Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BNN en GeenStijl trekken programma terug

Shownieuws

BNN en GeenStijl trekken hun gezamenlijke tv-programma 'Steengeyl' terug. Dat gebeurde nadat de netcoördinator de uitzending verplaatste naar 01.00 uuur.

BNN en GeenStijl trekken hun gezamenlijke televisieprogramma 'Steengeyl' terug. De eerste aflevering zou vrijdag te zien zijn op Nederland 3, maar omdat de netcoördinator de uitzending van 23.30 uur naar 01.00 uur heeft verplaatst, zien de makers van de omroep en het weblog geen brood meer in de show.

In 'Steengeyl' zou in een klein half uur het nieuws van de week worden doorgenomen. De items in de show zouden worden ontleend aan de onderwerpen die op de website van GeenStijl staan. BNN prees het programma als tendentieus, ongefundeerd en buitengewoon kwetsend.

De programmamakers zijn teleurgesteld over de gang van zaken. "We hadden veel lol in de ontwikkeling van het programma, maar we gaan geen geld uitgeven en moeite doen voor een programma dat diep in de nacht wordt uitgezonden" zegt tv-directeur Maarten van Dijk van de omroep. Woordvoerder Dominique Weesie van GeenStijl vindt het jammer dat de netcoördinator van Nederland 3 'veilige televisie' de voorkeur geeft boven een experiment.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen