Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beach Boys-vete duurt voort

Shownieuws

Het is nog altijd haat en nijd bij The Beach Boys. De aanklacht die zanger Mike Love heeft ingediend tegen zanger en gitarist Al Jardine leidt tot een proces.

(Novum/AP) - Het is nog altijd haat en nijd tussen twee leden van de Amerikaanse band The Beach Boys. De aanklacht die zanger Mike Love heeft ingediend tegen zanger en gitarist Al Jardine leidt tot een rechtszaak. Love eist ruim anderhalf miljoen euro aan onkostenvergoeding en bijna achthonderdduizend euro wegens het onrechtmatige gebruik van de naam The Beach Boys waaronder Jardine de afgelopen jaren optrad met andere bands.

Hoewel een rechter in 2003 al bepaalde dat Love moet stoppen met het voeren van de bandnaam The Beach Boys, houdt de muzikant vol dat hij er recht op heeft. Zo trad hij op onder namen als Beach Boys Family & Friends, Al Jardine, Beach Boy en Al Jardine of The Beach Boys.

Eerder sleepte Love ook bandlid Brian Wilson, zijn neef, aan omdat hij volgens hem schaamteloos misbruik maakte van het handelsmerk van The Beach Boys. Zo verkocht Wilson de rechten van nummers voor commerciële doeleinden. Vorig jaar leek de strijdbijl begraven toen Wilson, Love en Jardine voor het eerst in tien jaar weer samen optraden.

The Beach Boys werd in 1961 opgericht door de broers Brian, Carl en Dennis Wilson, hun neef Mike Love en schoolvriend Al Jardine. Van de band, die onder meer bekend is van de hits 'Surfin' USA', 'Fun fun fun' en 'Good vibrations', zijn Dennis en Carl Wilson niet meer in leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen