Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw album The Eagles op komst

Shownieuws

Drummer Don Henley heeft bevestigd dat het nieuwe album van The Eagles bijna af is. Het is voor het eerst in bijna dertig jaar dat de band met een album komt.

Fans van The Eagles mogen zich verheugen op een nieuw album van de Californische rockband. Drummer Don Henley, één van de oprichters van de groep, heeft tijdens een privé-optreden in Las Vegas bevestigd dat hij en zijn oude bandleden de opnamen van een nieuw album bijna hebben afgerond. Het is voor het eerst in bijna dertig jaar dat The Eagles een nieuwe plaat uitbrengen.

Het laatste studioalbum van de groep, 'The long run', stamt uit 1979. Het nummer 'Heartache tonight' was datzelfde jaar goed voor een Grammy voor beste single. In 1976 kwam een album uit met de grootste hits van de band, zoals 'Peaceful easy feeling', 'Take it easy' en 'One of these nights'. Van die cd werden 29 miljoen exemplaren verkocht. De bekendste hit van The Eagles, de klassieker 'Hotel California', is niet op dat album te vinden omdat die megahit pas later dat jaar uitkwam.

The Eagles, die sinds 1971 bestaan, gingen in 1982 officieel uit elkaar. In 1994 maakten de bandleden Henley, Glenn Frey, Joe Walsh, Timothy Schmit en Don Felder een comeback met een tournee. In 1998 werden The Eagles opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Het nieuwe album van The Eagles ligt binnen zestig tot negentig dagen in de winkel, zegt Henley. "Maar alleen als we elkaar dan nog niet hebben afgemaakt", grapt hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen