Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jadakiss zegt onschuldig te zijn aan wapenbezit

Shownieuws

Jadakiss is aangeklaagd voor het bezit van wapens en drugs. De rapper, die bekend werd door zijn kritische uitlatingen over George Bush, zei onschuldig te zijn.

(Novum/AP) - Jadakiss is aangeklaagd voor het bezit van wapens en drugs. De rapper, die bekend werd door zijn kritische uitlatingen over de Amerikaanse president George Bush, zei donderdag onschuldig te zijn.

De rapper werd in oktober aangehouden in zijn geboorteplaats Yonkers in de staat New York. In de auto waarin hij met drie anderen zat, hadden agenten een vuurwapen gevonden nadat zij marihuana hadden geroken.

Volgens zijn advocaat zat Jadakiss op de achterbank en wist hij niet dat voorin de auto het wapen lag. Als de rapper schuldig wordt bevonden voor wapenbezit, hangt hem een celstraf van zestien maanden tot zeven jaar boven zijn hoofd. Twee van Jadakiss' metgezellen worden ook vervolgd.

Jadakiss, die eigenlijk Jason Phillips heet, werkte samen met onder anderen Diddy, 50 Cent, en de in 1997 overleden Notorious B.I.G. Het meest recente album van Jadakiss is 'Kiss of death'. Daarop stond een duet met Mariah Carey. In 2004 kwam de rapper met het omstreden nummer 'Why', waarin hij George Bush om uitleg vraagt over de terroristische aanslagen op 11 september 2001.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen