Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tom Jones vraagt Burberry fabriek open te houden

Shownieuws

Tom Jones heeft zijn stem gevoegd bij de steeds luider wordende oproep aan het dure kledingmerk Burberry om een fabriek in South Wales open te houden.

(Novum/AP) - De Britse zanger Tom Jones heeft zijn stem gevoegd bij de steeds luider wordende oproep aan het dure kledingmerk Burberry om een fabriek in South Wales open te houden. Het oer-Britse bedrijf wil zijn fabriek in Treorchy sluiten om de productie over te hevelen naar China. Dat zou driehonderd Britse werknemers hun baan kosten.

De 66-jarige Jones, die opgroeide in het arme Rhondda Valley, ziet Burberry niet graag vertrekken. "Ik kom uit deze buurt en ik weet hoe belangrijk de fabriek is voor de gemeenschap", zegt de zanger in een verklaring. "Ik dring er bij het management van de fabriek op aan om de plannen te wijzigen."

Diverse beroemdheden, onder wie operazanger Bryn Terfel en actrice Emma Thompson, hebben zich aangesloten bij de campagne Keep Burbery British. Zelfs de Britse kroonprins Charles sprak zich tegen de plannen van het bedrijf uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen