Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gisele Bündchen mengt zich in anorexiadebat

Shownieuws

Gisele Bündchen houdt de ouders van modellen die lijden aan anorexia verantwoordelijk voor de eetstoornis. Het supermodel mengt zich daarmee in de discussie.

Gisele Bündchen mengt zich in anorexiadebat

(Novum/AP) - Supermodel Gisele Bündchen houdt de ouders van modellen die lijden aan anorexia verantwoordelijk voor de eetstoornis. "Ik heb nooit eetproblemen gehad omdat ik een sterke band heb met mijn familie", vertelt de Braziliaanse deze week in het tijdschrift O Globo uit haar vaderland. "Ouders zijn verantwoordelijk voor hun kinderen, niet de mode-industrie."

In Brazilië is na de dood van vier jonge vrouwen een heftige discussie ontstaan over anorexia, een eetstoornis waarbij iemand met een vervormd zelfbeeld weinig eet om maar niet dik te worden. Model Ana Carolina Reston overleed in november op 21-jarige leeftijd aan de gevolgen van de aandoening. De vrouw van 1,72 meter woog toen nog maar veertig kilo.

Door de sterfgevallen is een debat aangewakkerd in de Braziliaanse modewereld. Het 26-jarige topmodel mengt zich met haar uitspraken in de discussie. "Iedereen weet dat dun zijn de norm is voor modellen", zegt ze. "Maar je moet niet alle modellen over één kam scheren en zeggen dat ze allemaal anorexia hebben."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen