Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bindi Irwin wil 'Crocodile Hunter' worden

Shownieuws

Bindi, de dochter van 'Crocodile Hunter' Steve Irwin, wil in de voetsporen treden van haar vader. "Ik wil een vechter voor natuurbehoud worden, net als hij."

(Novum/AP) - Bindi, het dochtertje van 'Crocodile Hunter' Steve Irwin, wil in de voetsporen treden van haar vader. "Ik wil een vechter voor natuurbehoud worden, net als hij", zei het 8-jarige meisje in Washington tegen een groot publiek. Ze toert momenteel met haar moeder Terri door de VS om haar nieuwe televisieserie te promoten.

De familie Irwin pakt de draad vijf maanden na de dood van de 44-jarige Steve weer op. De Australische dierenkenner kwam in september om het leven door een steek van een pijlstaartrog in de borst.

Voor Bindi is het voortzetten van zijn werk een mooie manier om het verdriet over zijn dood te verwerken, zegt Terri. Ook de weduwe wil de herinnering aan haar man levend houden. Daarom zijn de plannen voor een sprekende pop van de krokodillenjager voortgezet. De speelgoedpop krijgt de stem van Irwin en wordt verkocht in de Verenigde Staten, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland.

De actiefiguur is gekleed in een kakikleurige bermuda en wandelschoenen. De pop praat in een Australisch accent over een ontmoeting met een wild dier. Een hele speelgoedserie, met onder meer de pop en pluchen en educatief speelgoed, wordt volgende maand gelanceerd tijdens een internationale speelgoedbeurs in New York.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen