Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Maartje van Weegen gasthoofdredacteur Boulevard

Shownieuws

Maartje van Weegen is vrijdag gasthoofdredacteur van RTL Boulevard. Zij blikt terug op de trouwdag van Willem-Alxander en Máxima, vrijdag vijf jaar geleden.

Maartje van Weegen is vrijdag eenmalig gasthoofdredacteur van het showbizzprogramma RTL Boulevard. De presentatrice van NOS Actueel schuift op 2 februari aan bij Albert Verlinde en Daphne Bunskoek vanwege het 5-jarig huwelijksjubileum van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima.

Van Weegen verzorgde in 2002 de verslaggeving van het huwelijk van het kroonprinselijk paar. Ze blikt in het programma terug op de trouwdag en vertelt hoe het er achter de schermen aan toeging. Verder doet zij uit de doeken hoe de verslaggeving van een staatsbezoek tot stand komt. Ook de favoriete muziek van Van Weegen en haar inzet als ambassadeur van Stichting MS Research komen aan de orde.

De 56-jarige journaliste is de eerste vrouw in een reeks van gasthoofdredacteuren van het RTL-programma. Eerder werd die rol vervuld door Marco Borsato, Jan Peter Balkenende, André van Duin en Fons van Westerloo.

Van Weegen maakte in november vorig jaar bekend dat ze dat ze in maart stopt met haar televisiewerk. Ze is dan 35 jaar op tv te zien geweest. Haar verslag van de Provinciale Statenverkiezingen op 7 maart is haar laatste klus op televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen