Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Arctic Monkeys sleept vier NME-nominaties binnen

Shownieuws

De Britse band Arctic Monkeys is genomineerd voor vier NME Awards. De winnaars worden bepaald door de lezers van het muziekblad en op 1 maart bekend.

De Britse band Arctic Monkeys is genomineerd voor vier NME Awards. De groep, die in 2005 doorbrak met het nummer 'I bet you look good on the dancefloor', is in de running voor de prijs voor beste live band, beste album, beste muziek-dvd en beste Britse band.

In die laatste categorie neemt de band het op tegen Muse, Kasabian, Oasis en Babyshambles, de band van Pete Doherty. De nominaties worden bepaald door de lezers van het Britse muziekblad, net als de uiteindelijke winnaars.

Voor beste album zijn verder The Killers ('Sam's town'), Muse ('Supermassive black hole'), My Chemical Romance ('The black parade') en Kasabian ('Empire') genomineerd. CSS, The Killers, My Chemical Romance, The Strokes en We are Scientists maken kans op de award voor beste band internationaal.

Opvallend zijn dit jaar de nominaties voor Pete Doherty in zowel de categorie 'held van het jaar' als in 'slechterik van het jaar'. Verder maakt de drugsverslaafde vriend van model Kate Moss kans om tot meeste sexy man van het jaar te worden verkozen, evenals tot slechtst geklede man van het jaar.

Ook zangeres Lily Allen wordt door lezers van NME wisselend beoordeeld. Zo is ze genomineerd als meest sexy vrouw, maar ook als slechtst geklede vrouw van het jaar. Verder maakt ze kans op de prijs voor slechtste album voor haar debuut 'Alright, still' en op die voor beste soloartiest.

Op 1 maart worden de winnaars van de NME Awards bekendgemaakt in Londen. De prijzen worden sinds 1953 uitgereikt, een jaar na de oprichting van het blad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen