Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Borat in lijst machtigste mannen in Engeland

Shownieuws

Sacha Baron Cohen is benoemd tot een van de machtigste mannen in Groot-Brittannië. Hij staat op 19 in de lijst van 100 mannen die GQ Magazine samenstelde.

Sacha Baron Cohen, de bedenker van het komische personage Borat, is benoemd tot een van de machtigste mannen in Groot-Brittannië. De 35-jarige komiek debuteert met een negentiende plaats in de lijst van machtige mannen, die het Britse blad GQ dit jaar voor de tweede keer samenstelde.

Cohen is in de lijst opgenomen omdat er volgens het blad sinds John Lennon geen Britse entertainer meer is geweest die zoveel invloed heeft gehad op de wereld. "George Bush werd voor hem gewaarschuwd, evenals de regering van Kazachstan en zijn film stond op één in Amerika." Ook won Cohen onlangs een Golden Globe voor beste acteur.

De hoogste positie in GQ's 100 Most Powerful Men in Britain is net als vorig jaar voor minister van financiën Gordon Brown, die naar verwachting Tony Blair zal opvolgen als premier. Blair staat op twee en de derde plaats is voor Mervyn King, directeur van de Bank of England. Andere machtige mannen zijn volgens GQ mediamagnaat Rupert Murdoch, prins Charles en prins William. Stervoetballer David Beckham, die op het punt staat Amerika te veroveren, is niet in de lijst te vinden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen