Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tiger Awards naar India, Frankrijk en Turkije

Shownieuws

'Video game' van Vipin Vijay uit India, 'Hinterland' van Geoffrey Boulangé uit Frankrijk en 'Bayrak' van Köken Ergun uit Turkije kregen maandag een Tiger Award.

De korte films 'Video game' van Vipin Vijay uit India, 'Hinterland' van Geoffrey Boulangé uit Frankrijk en 'Bayrak (the flag)' van Köken Ergun uit Turkije zijn maandagavond op het International Film Festival Rotterdam (IFFR) de winnaars geworden van de Tiger Awards voor korte film. Aan elk van de drie prijzen is een bedrag van drieduizend euro verbonden.

Eervolle vermeldingen werden toegekend aan 'Vom innen; von aussen' van Albert Sackl uit Oosternrijk en 'You can walk too' van Cristina Lucas uit Spanje. De Prix UIP Rotterdam 2007 voor korte film werd uitgereikt aan 'Amin' van David Dusa, die tweeduizend euro aan prijzengeld ontving. Ook dingt de film mee naar een European Film Award, die in december wordt uitgereikt.

Een groot deel van de korte films is zaterdag te zien in de 'Short Film Marathon' in Theater Lantaren Venster in Rotterdam. Het IFFR duurt nog tot zondag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen