Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henny Huisman keert jongerenpartij de rug toe

Shownieuws

Henny Huisman wil niets meer te maken hebben met de Partij voor de Jongeren, die wordt beschuldigd van verkiezingsfraude. Hij trekt zich terug als ambassadeur.

Henny Huisman wil niets meer te maken hebben met de Partij voor de Jongeren (PvdJ). De televisiepersoonlijkheid trekt zich met onmiddellijke ingang terug als ambassadeur van de partij, die ervan wordt beschuldigd in Noord- en Zuid-Limburg verkiezingsfraude te hebben gepleegd. Zondag deed justitie een inval in de woning van de partijvoorzitter. De negatieve berichtgeving rond de PvdJ valt absoluut niet onder de verantwoordelijkheid van de 55-jarige presentator, luidt een verklaring op de website van Huisman.

Vrijdag werd bekend dat de gemeenten Venlo en Maastricht de PvdJ willen uitsluiten van de verkiezingen van de Provinciale Staten op 7 maart. De gemeenten beschuldigen de partij ervan in beide kiesdistricten handtekeningen te hebben vervalst voor de noodzakelijke steunverklaringen.

Een nieuwe partij die aan de verkiezingen wil meedoen, moet minimaal dertig geldige verklaringen overhandigen op het gemeentehuis. Van de 34 ondertekende verklaringen voor de Partij voor de Jongeren zouden er 24 voorzien zijn van valse handtekeningen.

Huisman laat weten alleen een foto te hebben opgestuurd naar de PvdJ toen hij werd benaderd om ambassadeur te worden. Hij sympathiseerde met het doel van de partij om gedupeerde kinderen te steunen, maar heeft de mensen van de partij nog nooit gezien of ontmoet. Hij vindt het 'treurig dat hier zijn naam misbruikt wordt'. "Het is natuurlijk heel vervelend allemaal, maar je kan toch niet alle goede doelen controleren op dit soort akkefietjes." Huisman is niet van plan om stappen te ondernemen tegen de partij, maar hij verwacht wel een excuusbrief.

De PvdJ stelt dat justitie opzettelijk probeert te voorkomen dat de partij meedoet aan de verkiezingen voor de Provinciale Staten. De partij heeft laten weten de burgemeesters van Venlo en Maastricht aan te klagen wegens laster en smaad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen