Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BNN opent virtuele hangout op Second Life

Shownieuws

BNN maakt een virtuele hangout in de 3D-wereld van Second Life. De omroep is sinds maandag de eerste met een eigen eiland in de online gemeenschap.

BNN maakt een virtuele hangout in de 3D-wereld van Second Life. De omroep is sinds maandag de eerste met een eigen eiland in de virtuele gemeenschap op internet. BNN ziet in Second Life een nieuwe manier om programma's onder de aandacht te brengen van jongeren, zegt Berend-Jan Verheijen, hoofd nieuwe media van de omroep.

Vanaf maandag kunnen bezoekers er muziek luisteren, chillen in de lounge, tequila's slammen in de bar, dansen in de uitgaansgelegenheden en fragmenten bekijken van het jongerenkanaal 101. Elke vrijdagmiddag kunnen bezoekers van de BNN Lounge verzoeknummers aanvragen die vervolgens op 3FM te horen zijn in de 'Coen en Sander Show'.

Second Life is een virtuele gemeenschap op internet waar bezoekers in een 3D-omgeving een tweede leven kunnen leiden. Gebruikers kunnen er hun uiterlijk aanpassen, met anderen praten en huizen ontwerpen. In de wereld heerst een virtuele economie, met een eigen munteenheid, de Linden-dollar. Second Life is in 2003 ontworpen en telt meer dan drie miljoen leden.

Maandag geeft Di-rect als eerste Nederlandse band een virtueel live optreden in Second Life. Het optreden is tegelijkertijd op televisie te volgen via TMF. De Haagse band heeft daarmee een wereldwijde primeur.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen