Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna niet vervolgd voor kruisigingsact

Shownieuws

Madonna wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt. De SGP-jongeren hadden aangifte tegen de popster gedaan wegens godslastering.

Madonna niet vervolgd voor kruisigingsact

Madonna wordt niet vervolgd. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam maandag laten weten aan de SGP-jongeren. De jonge leden van de gereformeerde politieke partij hadden aangifte tegen de popster gedaan wegens godslastering en belediging tijdens haar concerten begin september in de Amsterdam ArenA.

Het ging de jongeren vooral om de kruisigingsact waarmee Madonna tijdens haar Confessions Tour op het podium stond. Tijdens het nummer 'Live tot tell' hing de popdiva met een doornenkrans op haar hoofd aan een enorm kruis vol kristallen. Volgens het OM is dit schouwspel echter voor meerdere interpretaties vatbaar. "De zangeres heeft met het optreden kennelijk haar teleurstelling en frustratie trachten te uiten over bepaalde gebeurtenissen in de wereld. Volgens het OM is hierbij geen sprake van verachting voor God."

Eerder verklaarde Madonna zelf al dat de omstreden act 'niet 'anti-christelijk, heiligschennend of godslasterlijk' bedoeld was. Ze wilde met de act de aandacht vestigen op 'de miljoenen kinderen in Afrika die elke dag sterven of leven zonder zorg, medicijnen en hoop'. "Ik wil mensen vragen om hun harten te openen en zich op hun eigen manier in te zetten." Tijdens de act verschenen op de achtergrond foto's van kinderen in Afrika.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen