Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Regisseur 'United 93' maakt film over Irak

Shownieuws

Paul Greengrass, de regisseur van 'United 93', is van plan een film te maken over de oorlog in Irak. Die wordt gebaseerd op een boek van een journalist.

Regisseur 'United 93' maakt film over Irak

Paul Greengrass, de regisseur van de 9/11-film 'United 93', is van plan een film te maken over de oorlog in Irak. Dat meldt het Amerikaanse filmvakblad Variety. De film wordt gebaseerd op een boek van journalist Rajiv Chandrasekaran, die in Bagdad werkte voor de Amerikaanse krant Washington Post.

Het boek beschrijft de chaotische pogingen van het Amerikaanse leger om een provisorische regering op te zetten in het land van oud-dictator Saddam Hussein. Van Greengrass is bekend dat hij erg kritisch is over het ingrijpen van de Verenigde Staten in Irak. De filmmaker noemde de oorlog eerder 'de meest rampzalige beslissing van onze generatie'.

'United 93' vertelt het verhaal van het vierde viertuig dat op 11 september 2001 door terroristen werd gekaapt en uiteindelijk zou neerstorten. De film reconstrueert de gebeurtenissen in het vliegtuig, waar de inzittenden de strijd aangaan met de kapers.

De opnamen voor de nog titelloze film over Irak zullen later dit jaar beginnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen