Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackie Chan krijgt dansprijs

Shownieuws

Actieheld Jackie Chan krijgt een dansprijs. De choreografie in zijn films wordt door de Hong Kong Dance Alliance als kunstvorm beschouwd.

(Novum/AP) - Jackie Chan krijgt een oeuvreprijs van de Hong Kong Dance Alliance, een organisatie die zich inzet voor de ontwikkeling van dans in Hongkong. De acteur krijgt de eer toegekend omdat de choreografie in zijn actiefilms door de leden van de organisatie als kunstvorm wordt beschouwd. De 52-jarige acteur, afkomstig uit Hongkong, krijgt de onderscheiding tevens voor zijn financiële steun aan jonge dansers.

Zijn creativiteit en acrobatiek in vechtscènes heeft Chan wellicht te danken aan een opleiding aan de China Drama Academy, waar hij in zijn jeugd les kreeg in zang, dans, toneel en verschillende vechtsporten.

De actieheld is niet alleen bekend als acteur, maar houdt zich ook met andere zaken bezig. Zo werd onlangs bekend dat Chan via een Chinese televisieshow op zoek gaat naar acteertalent. De tien winnaars van de show krijgen een rolletje in een van zijn films. Bovendien heeft de ster uit 'Rush hour' en 'Shanghai noon' zijn eigen filmmaatschappij en bezit hij onder meer een eigen kledingmerk, fitnesscentra en een restaurantketen.

De dansprijs, onderdeel van de Hong Kong Dance Awards, wordt op 6 februari aan de actieheld uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen