Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oscarnominaties beïnvloeden bioscoopbezoek VS

Shownieuws

Bioscoopgangers in de VS hebben zich laten leiden door de Oscarnominaties. 'The departed', genomineerd voor beste film, steeg in de box office van 35 naar 12.

(Novum/AP) - De Amerikaanse bioscoopbezoeker heeft zich dit weekeinde flink laten beïnvloeden door de Oscarnominaties, die dinsdag bekend zijn gemaakt. Stond 'The departed' een week geleden nog op 35 in de Amerikaanse box office, deze week staat de film van Martin Scorsese op twaalf. 'The departed' is genomineerd in de categorie beste film.

Ook 'Babel' maakt kans op dit beeldje en steeg in de lijst van films met de hoogste omzet. De film met Brad Pitt en Cate Blanchett bracht 25 procent meer op dan een week geleden.

Andere films die kans maken op een Oscar en die deze week in de box office staan zijn 'Dreamgirls', 'The pursuit of happyness', 'Pan's labyrinth' en 'The queen'. De Oscars worden op 25 februari uitgereikt in Los Angeles.

De lijst wordt aangevoerd door een film die geen kans maakt op een gouden beeldje. 'Epic movie', een parodie op avonturenfilms als 'Harry Potter' en 'Pirates of the caribbean', staat op één. De tienerfilm zette in zijn eerste week bijna vijftien miljoen euro om.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen