Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Christine van der Horst valt op foute mannen

Shownieuws

Christine van der Horst valt op foute mannen. "Als er duizend mannen in een zaal staan en één debiel, dan haal ik hem eruit."

Presentatrice Christine van der Horst vindt zichzelf best een intelligente vrouw, maar haar smaak in mannen laat te wensen over. "Als er duizend mannen in een zaal staan en één debiel, dan haal ik hem eruit", zegt de 40-jarige blondine. "De een lijkt op Frodo, en het oog wil ook wat; de ander is compleet met zichzelf bezig of heeft een alcohol- of drugsprobleem. In de twintig jaar dat ik nu date is bovendien niet één man trouw aan mij geweest."

Gelukkig laat Christine zich door haar beperkte liefdesgeluk niet uit het veld slaan. Als ze moet kiezen tussen haar carrière en de liefde, kiest ze toch voor het laatste. "Een carrière houdt je 's nachts niet warm. Dus als ik de ware tegenkom en hij wil hutten bouwen in Afghanistan voor mensen die het echt nodig hebben, dan geef ik mijn werk zo op", verzekert ze. "Maar de ware lijkt maar niet op mijn pad te willen komen. Bij mij is het of een kat in de zak of een grote desillusie."

Hoe het komt dat ze steeds bedrogen uitkomt, weet Christine niet precies, maar ze vermoedt dat mannen die op haar vallen vergeefs op zoek zijn naar een tweede moeder. Ook denkt ze dat mannen naar bed gaan met een illusie en wakker worden met de waarheid. "Dan zien ze je 's ochtends lopen met je yoghurtje en je Snoopy-pyjama en dan vinden ze je toch niet erg glamoureus. Ik ben niet wat ik op televisie ben. Dat is maar een deel van mijn persoonlijkheid. Voor de rest ben ik een gezellige, leuke, Hollandse vrouw."

Dat uit zich ook in haar 1,84 meter en haar maatje 42, waarmee Van der Horst prima kan leven. "Ik oefen een vak uit waarbij je uiterlijk belangrijk is, maar dat wil niet zeggen dat ik me laat volpompen met botox of met dozen erwtensoep op mijn hoofd ga zitten om de zwelling van mijn zoveelste facelift binnen de perken te houden." Christine heeft geen goed woord over voor vrouwen die zichzelf uithongeren tot ze graatmager zijn en elk rimpeltje er één te veel vinden. "Iedereen wil er natuurlijk fatsoenlijk uit blijven zien. Maar uiteindelijk gaat het nog steeds om wat je te melden hebt."

Wat dat betreft zit het bij haar wel goed. Christine is enorm populair als presentatrice van belspelletjes in de nacht, vooral omdat mensen hun lief en leed bij haar durven neer te leggen. Zelf wijt ze haar succes aan het feit dat ze met haar liefde voor de nacht 'de blonde Jules Deelder' is, en ze in tegenstelling tot sommige anderen een belspel kan presenteren zonder dat het irritant wordt. "Veel belspelpresentatrices kunnen wel een cursusje ABN, een cursusje creativiteit en een stukje sociale ontwikkeling gebruiken", vindt Van der Horst. "En ze zouden eens een krant moeten lezen, dan weten ze ook eens wat er in de wereld gebeurt."

De nieuwe nachtelijke talkshow van Christine, die Christine heet, gaat vrijdag van start op SBS 6.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen