Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bekende kindervrienden lezen voor

Shownieuws

Bekende Nederlanders lezen op 30 januari voor tijdens het Nationale Voorleesontbijt. De groep bestaat uit presentatoren, illustratoren en schrijvers.

Bekende kindervrienden lezen voor

Bekende Nederlanders lezen op 30 januari voor uit kinderboeken tijdens het Nationale Voorleesontbijt. De groep voorlezers bestaat uit presentatoren van kinderprogramma's, illustratoren en schrijvers. Voorlezers als presentatrice Lot Lohr en schrijver Kees van Kooten worden vergezeld door minster van Onderwijs Maria van der Hoeven.

Andere kindervrienden die hun medewerking verlenen zijn illustratoren Sieb Posthuma en Thé Tjong Khing. Op duizenden plekken door het land vinden voorleessessies plaats. Het voorleesontbijt luidt de Nationale Voorleesdagen in. Gedurende deze campagne staat het door bibliotheken verkozen Prentenboek van het Jaar centraal.

Dit jaar werd 'Kleine kangoeroe' van de Vlaamse Guido van Genechten verkozen. De auteur en illustrator ontvangt de onderscheiding volgende week vrijdag in Utrecht. Vanaf 30 januari is een speciale mini-editie van het boek te koop.

Het voorleesontbijt wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, in het kader van de Nationale Voorleesdagen. Deze twaalfdaagse campagne moet mensen aansporen om voor te lezen aan kinderen die nog niet zelf kunnen lezen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen