Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Robert Redford eist excuses voor oorlog in Irak

Shownieuws

Robert Redford eist excuses van de Amerikaanse regering voor de oorlog in Irak. Dat deed de acteur tijdens de openingsspeech van het Sundance Film Festival.

Robert Redford eist excuses voor oorlog in Irak

Robert Redford heeft excuses van de Amerikaanse regering geëist voor de oorlog in Irak. Dat deed de acteur donderdag tijdens de openingsspeech van het door hem opgerichte Sundance Film Festival in Utah. De openingsfilm van het festival, de documentaire 'Chicago 10', gaat over de protesten in 1968 tegen de oorlog in Vietnam.

De 70-jarige filmster voelt zich door zijn land in de steek gelaten. "Na 9-11 legden we ons lot in de handen van onze leiders", zei hij volgens de BBC. "Wij hebben recht op een gigantische verontschuldiging." De uitlatingen van Redford zijn opvallend, omdat de acteur in zijn jaarlijkse praatje politieke onderwerpen meestal mijdt.

Het Sundance Festival, dat als doel heeft onafhankelijke producties onder de aandacht te brengen, toont dit jaar meerdere controversiële films over Amerika. 'Ghosts of Abu Ghraib' gaat over de misstanden in een Iraakse gevangenis in 2003. 'No end in sight' analyseert de gevolgen van het bewind van de Amerikaanse president George W. Bush.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen