Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dr. Burke' zegt sorry tegen homoseksuele collega

Shownieuws

Isaiah Washington heeft zijn excuses aangeboden aan zijn collega T.R. Knight, die hij 'flikker' noemde. Washington is bekend als Dr. Burke uit Grey's Anatomy.

'Dr. Burke' zegt sorry tegen homoseksuele collega

(Novum/AP) - Isaiah Washington, bekend als Dr. Burke uit de hitserie Grey's Anatomy, heeft zijn excuses aangeboden aan zijn collega T.R. Knight. De 43-jarige tv-dokter noemde Knight, die in de serie de rol van Dr. O'Malley speelt, in oktober een 'flikker'. "Ik kan mijn gedrag verklaren, noch goedpraten", zei Washington donderdag in een verklaring. Zijn excuses volgden op een publiekelijke reprimande van de Amerikaanse tv-omroep ABC.

De vete tussen de twee acteurs werd maandag op scherp gesteld, toen Washington achter de schermen bij de Golden Globes nadrukkelijk zei dat hij Knight nooit een flikker heeft genoemd. De acteur kreeg veel kritiek te verduren voor het opnieuw gebruiken van het scheldwoord in deze ontkenning. Een belangenvereniging van homoseksuelen eiste dat de ster zijn verontschuldigingen aanbood.

ABC en Washington benadrukken in hun verklaringen dat de woordkeuze van de acteur onacceptabel was. "Ik verontschuldig me aan T.R., mijn collega's, de fans en vooral aan alle lesbiennes en homo's", zei Washington.

De 33-jarige Knight maakte kort na het incident in oktober bekend dat hij homoseksueel is. Toen hij dinsdag te gast was in de talkshow van comédienne Ellen DeGeneres, vertelde hij hoe Washington hem tijdens een ruzie had uitgescholden. "Iedereen kon het horen", vertelde hij.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen