Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eddie Murphy valt weer in de prijzen

Shownieuws

Eddie Murphy heeft opnieuw een prijs in de wacht gesleept met zijn rol in 'Dreamgirls'. Hij kreeg de prijs voor beste mannelijke bijrol bij de SAG Awards.

(Novum/AP) - Eddie Murphy heeft opnieuw een prijs in de wacht gesleept met zijn rol als soulzanger in 'Dreamgirls'. Hij kreeg zondag de prijs voor beste mannelijke bijrol bij de Screen Actors Guild Awards (SAG Awards). Eerder won hij al een Golden Globe voor de beste mannelijke bijrol. Ook is hij genomineerd voor een Oscar in dezelfde categorie.

"Ik acteer nu bijna 25 jaar en dit is een enorme eer" zei Murphy toen hij de award in ontvangst nam. Zijn 'Dreamgirls'-collega Jennifer Hudson werd zondag uitgeroepen tot beste actrice in een bijrol.

Ook Helen Mirren viel zondag weer in de prijzen. De 61-jarige Britse werd twee keer uitgeroepen tot beste actrice, zowel voor haar rol in de televisieserie Elizabeth I als voor haar rol in de film 'The queen'. "Ik ben zo trots, deze award is belangrijker voor me dan alle anderen" zei de actrice, die de afgelopen tijd onder meer twee Golden Globes won. Haar tegenspeler Jeremy Irons in de televisieserie Elizabeth I won de SAG Award voor beste acteur.

De prijs voor beste acteur in een film ging naar Forest Whitaker voor zijn rol in 'The last king of Scotland'. De cast van Grey's Anatomy won de SAG voor beste cast in een dramaserie; die van 'Little miss sunshine' de prijs voor beste cast in een film. Julie Andrews kreeg een staande ovatie van het publiek na het winnen van de Lifetime Achievement Award.

De SAG Awards, die jaarlijks worden toegekend aan leden van de acteursvakbond om hen te eren voor hun acteerprestaties, werden voor de dertiende keer uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen