Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bollywood-filmster wint Big Brother na racisme-rel

Shownieuws

Bollywood-filmster Shilpa Shetty heeft het Britse Celebrity Big Brother gewonnen. Ze won de harten van het publiek nadat zij gediscrimineerd werd in de show.

(Novum/AP) - Bollywood-filmster Shilpa Shetty heeft het Britse televisieprogramma Celebrity Big Brother gewonnen. De 31-jarige actrice lijkt de harten van het televisiepubliek te hebben gewonnen nadat zij gediscrimineerd werd door een medebewoonster. Ze werd zondagavond met 63 procent van de stemmen uitgeroepen tot winnares van de show.

Het programma zorgde de afgelopen weken voor veel ophef nadat Shetty meerdere keren tot huilens toe gepest werd door medebewoonster Jade Goody. De televisiepersoonlijkheid, die bekend werd door een eerder editie van de realityshow, maakte het accent van de Indiase actrice belachelijk en zei haar kookkunsten niet te vertrouwen.

Na de uitzendingen van de pesterijen kreeg de zender Channel 4, waar het programma werd uitgezonden, ruim 38 duizend klachten van kijkers. In India ontstonden zelfs rellen, waarna de Indiase regering zich met de zaak bemoeide. De onderminister van buitenlandse zaken beloofde de kwestie op te nemen met de Britse regering.

Tijdens de finale van de show kwam Shilpa op voor Goody, die vorige week werd weggestemd uit het programma. "Ze is wat agressief en lichtgeraakt, maar ik geloof niet dat ze een racist is", verklaarde de Bollywood-ster. De Indiase actrice dankte verder Groot-Brittannië 'voor de mogelijkheid om mijn hele land trots te maken'.

Shetty huurde onlangs de Britse publiciteitsagent Max Clifford in om haar te helpen met de ontwikkeling van haar carrière in Engeland. Hij verwacht dat de actrice het komende jaar anderhalf miljoen euro kan verdienen aan contracten die voortvloeien uit haar winst van Celebrity Big Brother. "Deze show is een groot succes voor haar geweest, omdat ze heeft laten zien dat ze waardig met tegenslagen weet om te gaan."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen