Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Doe Maar blij met musical

Shownieuws

De leden van Doe Maar zijn in hun nopjes met de naar hen vernoemde musical. "Ik heb echt genoten", zegt Ernst Jansz, zanger van de legendarische band.

De leden van Doe Maar zijn in hun nopjes met de naar hen vernoemde musical. "Ik heb echt genoten", glundert Ernst Jansz, één van de zangers en componisten van de legendarische band. "Onze liedjes passen zo goed in de context van het verhaal", vertelt hij zondag in Tilburg na de première van de popmusical 'Doe maar!'.

In de Nederlandse productie, geïnspireerd door de Abba-musical 'Mammia mia!', staan niet de bandleden, maar de liedjes centraal. Het verhaal draait om een aantal tieners die volwassen worden in de jaren tachtig. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Kim-Lian van der Meij, Daniël Boissevain, Jan Rot en Lenette van Dongen.

Ook Jan Hendriks, de gitarist van Doe Maar, is tevreden. "Het is voor het eerst dat we de hele voorstelling zien", zegt hij. "Ik vind het goed gedaan." Wel is het even wennen dat 'zijn' nummers door onbekenden worden vertolkt. "Ik had hiervoor nog nooit van Kim-Lian gehoord", bekent Hendriks.

Het publiek gaf zich na de eerste paar nummers gewonnen. En dat is best uniek voor een première, zo vertelt producent Albert Verlinde. "Een premièrepubliek kijkt toch de kat uit de boom", zegt hij. Spannend was het ook toen Verlinde, bekend als presentator van RTL Boulevard, de leden van Doe Maar vroeg om hun goedkeuring. "Ik ben samen met ze om de tafel gaan zitten", vertelt hij. "En toen ze het script lazen, zeiden ze 'doe maar'."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen