Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gerard Joling voelt zich voor schut gezet door RTL

Shownieuws

Gerard Joling voelt zich voor paal gezet door RTL 4. Zijn optreden in het ochtendprogramma Lijn 4 werd volgens de zanger donderdag ruw verstoord.

Gerard Joling voelt zich voor paal gezet door RTL 4. Zijn optreden in het ochtendprogramma Lijn 4 werd volgens de zanger donderdag ruw verstoord. "Toen ik in de visagie zat, wilde de directie me plotseling naar huis sturen", vertelt de presentator van het SBS 6-programma 'Sterren dansen op het ijs'. "Uiteindelijk mocht ik toch mijn nummer zingen, maar ze maakten een zootje van het camerawerk."

Volgens de 46-jarige artiest wilde RTL 4 hem een loer draaien. Met de ijsdansshows Dancing on Ice en 'Sterren dansen op het ijs' zijn RTL en SBS momenteel in een hevige concurrentiestrijd verwikkeld. "Tijdens mijn nummer 'Maak me gek' ging plotseling het geluid zachter en liep een cameraman door het beeld", vertelt hij. Als klap op de vuurpijl kwam toen een aankondiging van Dancing on Ice in beeld, zegt Joling.

De BN'er heeft weinig respect voor hoe de zender hem heeft behandeld. "Ze laten zich zo wel heel erg kennen", zegt hij. Volgens Joling is het Irene Moors die bij de directie aan de bel trok, toen ze hoorde dat hij zou optreden bij RTL 4. Eind januari werd bekend dat hij niet te gast mocht zijn bij Life and Cooking, de tv-show van Irene Moors en Carlo Boszhard. "Ze vond het vreemd dat ik daar niet mocht zijn, maar nu wel te gast was bij Lijn 4", legt hij uit.

De cameraploeg neemt hij niets kwalijk. "Die deden ook maar hun werk." Ook presentator Nick Nielsen, een vriend van de zanger, valt volgens hem niets te verwijten. "Voor de opnamen zei de directie dat ik met geen woord mocht reppen over 'Sterren dansen op het ijs'", vertelt hij. "Omdat ik daar toch iets over heb gezegd, kreeg Nick gigantisch op zijn kop."

Volgens RTL 4 overdrijft Joling. "Als we hem niet in de show hadden willen hebben, zouden we hem niet hebben uitgenodigd", zegt woordvoerder Eva Peters. Wel erkent zij dat de zanger is verzocht niet over 'Sterren dansen op het ijs' te spreken. "Maar dat lijkt me logisch", zegt Peters. "We gaan geen reclame maken voor de concurrent."

Het verstoorde optreden van Joling wijt de woordvoerder aan technische problemen. "Er viel een camera en een lamp uit. Natuurlijk balen we daar enorm van, want het programma wordt live uitgezonden." Dat er tijdens het optreden reclame zou zijn gemaakt voor Dancing on Ice, is volgens Peters onzin. "Wel ging er een scroll door het beeld met een aankondiging van een andere show."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen