Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bastiaan Ragas heeft moeite met Nederlandstalig

Shownieuws

Bastiaan Ragas vindt het heftig om in het Nederlands te zingen. De zanger, wiens eerste Nederlandstalige cd in maart uitkomt, vindt de taal 'heel persoonlijk'.

Bastiaan Ragas vindt het heftig om in het Nederlands te zingen. De zanger, wiens eerste Nederlandstalige album 'Zin' in maart verschijnt, vindt zijn moederstaal 'heel persoonlijk en direct'. "De taal die je spreekt naar je moeder toe en naar je kind en je vrouw, is anders dan de taal die je kent van andere artiesten uit Amerika en Engeland", zegt hij. "Als je tegen iemand zegt 'ik hou van jou', dan klinkt dat toch wel anders dan 'I love you'."

Toch geniet de zanger van het zingen in zijn eigen taal. Hij hoopt dat het publiek dat ook zal doen. "Je hebt natuurlijk geen idee wat mensen ervan vinden, maar je hoopt dat ze net zo enthousiast zijn over de cd als jij." De tekenen in die richting zijn volgens Ragas positief. "Ik merk in het theater dat de liedjes heel goed worden ontvangen." In zijn theatershow 'Bastiaan Ragas en band' zingt de zanger, naast zijn favoriete nummers van andere artiesten, enkele liedjes van zijn nieuwe plaat.

Met de theatershow, die vrijdag in première ging, heeft de artiest het gevoel 'de volgende trap' in zijn carrière te hebben genomen. "Al begin ik nu wel weer bij de onderste tree", zegt hij. "Ik heb nog nooit in mijn eentje bijna twee uur lang op het toneel gestaan met een band." De man van presentatrice Tooske, die hoogzwanger is van hun eerste kind, vindt dat echter niet eng. Hij vindt het juist fijn eigen liedjes te kunnen zingen, met een zelf geformeerde band.

De 35-jarige musicalster heeft het gevoel dat met zijn theatershow alles wat hij tot nu toe heeft gedaan op zijn plaats valt. "Het leuke aan het theaterding is dat ik allemaal verschillende dingen bij elkaar kan brengen. Ik kan de teksten die ik samen met schrijver Kluun heb geschreven vertellen, ik kan dansen, zingen en pianospelen."

Maar ondanks dat Ragas zelf volop geniet van wat hij doet, vindt hij zijn publiek het allerbelangrijkst. "Ik wil mensen kunnen entertainen en ze daarmee een heel fijne avond geven, dat is uiteindelijk wat ik het leukste vind", verklaart hij. "En als dat dan kan met je eigen ding, met je eigen muzikanten en in je eigen sfeer, dan is dat is tamelijk ultiem."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen