Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'The departed' door censuur niet in China

Shownieuws

De Amerikaanse film 'The departed' komt niet in de Chinese bioscopen. De thriller is afgekeurd door de grootste filmimporteur van China, geleid door de staat.

(Novum/AP) - De Amerikaanse film 'The departed' komt niet in de Chinese bioscopen. De thriller is afgekeurd door de grootste filmimporteur van China, die wordt bestuurd door de staat. Volgens het bedrijf is de blockbuster van Martin Scorsese niet geschikt voor het Chinese filmpubliek.

Een precieze reden voor het besluit werd niet gegeven. Mogelijk ligt de politieke strekking van 'The departed' gevoelig. In de film wordt Amerikaanse computertechnologie doorgesluisd aan Chinese criminelen.

In China mogen jaarlijks ongeveer twintig films worden geïmporteerd. Het is niet ongewoon dat buitenlandse films de strenge censuur niet doorstaan. In het geval van 'The departed' werd de film niet eens aan de staatscensoren voorgelegd, maar al direct door de importeur afgekeurd.

'The departed', waarin acteurs spelen als Jack Nicholson en Leonardo DiCaprio, heeft inmiddels wereldwijd meer dan 190 miljoen euro opgebracht. De film sleepte al menige filmprijs in de wacht, waaronder een Golden Globe voor regisseur Scorsese.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen