Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tournee Rick de Leeuw niet te Vlaams

Shownieuws

De nieuwe theatertournee van Rick de Leeuw, oud-voorman van de Tröckener Kecks, is niet te Vlaams. De try-outs zijn goed opgepikt.

Tournee Rick de Leeuw niet te Vlaams

De nieuwe theatertournee van Rick de Leeuw, oud-voorman van de Tröckener Kecks, is niet te Vlaams. De voormalige rockzanger, die zondag met de Belgische pianist Jan Hautekiet begint aan zijn toer door Nederland, was even bang dat de show niet in de smaak zou vallen bij het Nederlandse publiek. "We zijn ongelooflijk blij dat de try-outs goed opgepikt werden."

De voorstelling 'Het leven is nog nooit zo mooi geweest' draaide eerst in Vlaanderen. Het gaat over een man die zich een weg baant door het leven en zijn rug recht probeert te houden. Het relaas is licht autobiografisch. "De hoofdpersoon is iemand die ik zelf zou kunnen zijn", vertelt de 46-jarige De Leeuw. "En het is vooral iemand die ik zou wíllen zijn."

Hautekiet en De Leeuw, die goed bevriend zijn, begonnen in 2004 met toeren. De theatershows, een combinatie van verhalen, gedichten en muziek, gaven de zanger nieuwe adem. "Ik heb twintig jaar in een rockband gespeeld en wilde eigenlijk nooit meer optreden", vertelt hij. "Totdat de theatershow kwam. Daarin kan ik mezelf opnieuw uitvinden."

Pianist Hautekiet was een bekende radio-dj in Vlaanderen. De Leeuw en de oud-dj kennen elkaar al bijna twintig jaar. Hun voorstelling is eenvoudig opgezet: Hautekiet zit aan zijn vleugel en De Leeuw heeft het hele podium tot zijn beschikking. Het muzikale tweetal is gerust op een goed begin van de tournee, zegt De Leeuw. "Nederlanders zijn directer, meer verbaal, maar dat maakt de voorstelling levendiger."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen