Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sylvie en Rafael in doodsangst om baby

Shownieuws

Sylvie en Rafael van der Vaart hebben doodsangsten uitgestaan om hun zieke baby. De zeven maanden oude Damián werd vorige week plotseling ernstig ziek.

Sylvie en Rafael in doodsangst om baby

Sylvie en Rafael van der Vaart hebben doodsangsten uitgestaan om hun zieke baby. De zeven maanden oude Damián werd vorige week plotseling ernstig ziek. Het kind, dat hoge koorts had en bedekt was met rode vlekken, werd met spoed naar een ziekenhuis in Eppendorf gebracht. Daar was het drie dagen onder behandeling. Dinsdag bleek dat de baby aan de beterende hand is.

De 23-jarige Rafael vertelt in de Duitse krant Bild dat artsen vreesden dat Damián leed aan het levensbedreigende Kawasaki-syndroom. Dat is een zeldzame ziekte waarbij bloedvaten door het hele lichaam ontstoken raken. De aandoening komt uitsluitend voor bij heel jonge kinderen. Of Damián aan het syndroom lijdt, is nog niet bekend.

De jonge ouders waren dagenlang aan het bedje van hun baby gekluisterd, schrijft de krant. "In zulke situaties merk je pas hoe ontzettend groot de liefde voor je kind is", vertelt de voetballer, die sinds 2005 bij het Duitse Hamburger SV speelt. "We zijn ontzettend opgelucht. Wat zijn wij bang geweest."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen