Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beckham moet juwelier vrijpleiten in witwaszaak

Shownieuws

David Beckham moet getuigen in een witwaszaak tegen een Amerikaanse juwelier. De sieradenhandelaar wordt verdacht van het witwassen van 140 miljoen dollar.

Beckham moet juwelier vrijpleiten in witwaszaak

Voetbalster David Beckham moet getuigen in een witwaszaak tegen een Amerikaanse juwelier. De sieradenhandelaar wordt verdacht van het witwassen van 140 miljoen dollar aan crimineel verkregen geld. De 31-jarige Beckham, die meerdere sieraden van de man kocht, wordt door de advocaten van de man gezien als de kroongetuige die hun cliënt kan vrijpleiten. Dat meldt de Amerikaanse krant New York Post.

De 41-jarige verdachte Jacob Arabov zou het kapitaal hebben verdiend door sieraden te verkopen aan het drugskartel The Black Mafia Family uit Detroit. Arabov, bijgenaamd Jacob the Jeweller, zou de inkomsten uit het lucratieve handeltje nooit aan de belastingdienst hebben opgegeven om te verbergen waar het geld vandaan komt.

Ook sterren als Jay-Z, Diddy en Mariah Carey zijn door de verdediging van de juwelier opgeroepen om te getuigen in de strafzaak. Advocaat Benjamin Brafman denkt dat de beroemdheden kunnen verklaren dat zijn cliënt een eerlijk mens is. "Zij hebben zelf contante aankopen gedaan bij Arabov", legt Brafman in de krant uit. "En alle geldzaken zijn op de goede manier afgehandeld."

Arabov maakt enorme gouden en met diamanten ingelegde horloges en kettingen. Hij is niet de enige die zich in deze zaak moet verantwoorden. Nog eens veertig anderen worden verdacht van betrokkenheid bij frauduleuze praktijken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen