Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dolly Dots weer bij elkaar

Shownieuws

Jaren tachtig-meidengroep de Dolly Dots komen weer bij elkaar voor een serie optredens met De Vrienden van Amstel Live.

Dolly Dots weer bij elkaar

De Dolly Dots komen weer bij elkaar. De populaire meidengroep uit de jaren tachtig staat vanaf vrijdag acht keer in een uitverkochte Ahoy' Rotterdam tijdens de concertenreeks De Vrienden van Amstel Live. Het is negen jaar geleden dat Angela Groothuizen, Patty Zomer, Ria Brieffies, Esther Oosterbeek, Angéla Kramers en Anita Heilker voor het laatst met elkaar optraden.

Tekstschrijver en componist Peter van Asten, die verantwoordelijk is voor de grootste hits van de Dots, was op de hoogte van de reünie. "Ik heb me er niet mee bemoeid deze keer, maar ik ben wel door de dames uitgenodigd", vertelt hij. Van Asten vindt het geweldig dat 'zijn' dames weer gaan optreden. Naar verluidt geven de meiden op 26 mei een eigen reünieconcert, maar daarvan is Van Asten niet op de hoogte.

Van Asten formeerde de formatie in 1978 samen met Richard Dubois. De Dolly Dots scoorden 25 top 40-hits met liedjes als 'Boys', 'She's a liar' en de nummer 1-hit 'Love me just a little bit more'. Eerdere geruchten over een reünie werden vorig jaar door Groothuizen afgedaan als 'allemaal onzin'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen