Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Volver' grote kanshebber bij Spaanse Oscars

Shownieuws

'Volver' van Pedro Almodovar is één van de grote kanshebbers bij de Spaanse Oscars. De film is veertien keer genomineerd voor een zogenoemde Goya Award.

(Novum/AP) - 'Volver' van Pedro Almodovar is één van de grote kanshebbers bij de Spaanse Oscars. De film over het chaotische leven van de vrouwen uit een Spaanse familie is veertien keer genomineerd voor een zogenoemde Goya Award. De productie met Penélope Cruz in de hoofdrol ontving nominaties in onder meer de categorieën beste film, beste regisseur en beste actrice.

De 32-jarige Penélope heeft een duidelijke voorsprong in de strijd om de prijs voor beste actrice. Ze werd eerder al gehuldigd voor haar prestaties op het witte doek. Zo werd de donkerharige actrice dit jaar genomineerd voor een Oscar in dezelfde categorie. De categorieën beste film en beste regisseur leveren meer vraagtekens op.

In de categorie beste film heeft 'Volver' concurrentie van 'Alatriste', over een Spaanse zeventiende-eeuwse soldaat, 'Salvador', een politieke thriller van Manuel Huerga, en 'Pan's labyrinth', een Gotisch sprookje over een meisje met duistere gedachten.

Agustin Diaz-Yanes, Guillermo del Toro, Huerga en Almodovar wedijveren om het beeldje voor de beste regisseur.

De Goyas worden zondagavond uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen