Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sundance-prijs weer naar film over immigrant

Shownieuws

De film 'Padre nuestro' heeft op het Sundance Film Festival de prijs voor de beste film gewonnen. Het is de debuutfilm van regisseur Christopher Zalla.

(Novum/AP) - De film 'Padre nuestro' heeft op het Amerikaanse Sundance Film Festival de prijs voor de beste Amerikaanse film gewonnen. Tot beste Amerikaanse documentaire werd 'Manda bala' ('Send a bullet'), over corruptie en ontvoeringen door de overheid in Brazilië, gekozen.

'Padre nuestro' is een verhaal over de zoektocht van een Mexicaanse tiener naar zijn vader in de Verenigde Staten. Het is de debuutfilm van regisseur Christopher Zalla. Vorig jaar won ook al een film die het verhaal vertelt van een Mexicaanse immigrant in de VS. Dat was 'Quinceanera'.

De publieksprijs voor de beste Amerikaanse film ging naar 'Grace is gone', een tranentrekker met John Cusack. De film gaat over een vader die zijn twee dochtertjes met de auto meeneemt op reis om nog niet te hoeven vertellen dat hun als militair in Irak dienende moeder is gesneuveld. De productie won ook de prijs voor het beste scenario.

'Sweet mud' van de Israëlische regisseur Dror Shaul won de juryprijs voor de beste buitenlandse film, de Deense documentaire 'Enemies of happiness' die voor de beste buitenlandse documentaire. Het publiek koos in deze categorieën de Ierse film 'Once' en de Britse documentaire 'In the shadow of the moon'.

Een speciale prijs ging naar 'No end in sight' van Charles Ferguson, over de manier waarop de Amerikaanse regering de oorlog in Irak aanpakt.

Sundance is het jaarlijkse festival voor de onafhankelijke film. Het wordt gehouden in Park City in de staat Utah.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen