Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Du Toit verdedigt datingshow verminkten

Shownieuws

Maureen du Toit snapt de ophef over het programma 'Liefde op het tweede gezicht' niet. "We kijken toch ook massaal naar mensen die een make-over ondergaan?"

Maureen du Toit snapt de ophef over het programma 'Liefde op het tweede gezicht', dat zij gaat presenteren, niet helemaal. Ze vindt de show waarin verminkte mensen op zoek gaan naar een partner niet onethisch. "We kijken toch ook met zijn allen naar mensen die een totale make-over ondergaan. Die programma's vinden we zelfs geweldig", zegt ze op de website Sterrenstek. "Dat vind ik nu schokkend."

De presentatrice spreekt tegen dat het programma verminkte mensen te kijk zet. Ze zegt juist dat de kijker wat kan leren van de mensen die meedoen aan het programma. "Ik heb een paar kandidaten op tape gezien en ben ervan overtuigd dat we te maken hebben met een groep mensen die zeker niet zielig is. Het zijn zelfs heel sterke mensen", verklaart ze.

Du Toit zegt juist te hopen dat het programma leidt tot een betere behandeling van mensen met een zichtbare handicap. "Het laat zien hoe kwetsbaar mensen zijn. Iedereen kan morgen ook verminkt raken."

Wel moeten de samenstellers volgens de presentatrice oppassen voor mensen die misbruik willen maken van het concept. "Ik hoop natuurlijk niet dat er mensen op afkomen die denken: ik schrijf me in, doe lief tegen een verminkte, alleen maar om op televisie te komen", verklaart ze. "Dat risico loop je natuurlijk altijd, maar hopelijk zijn we zo slim om deze mensen bijtijds te herkennen."

'Liefde op het tweede gezicht' wordt vanaf 27 februari uitgezonden bij SBS 6.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen