Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-drummer Ozomatli krankzinnig verklaard na moord

Shownieuws

William Marrufo, de oud-drummer van de rockband Ozomatli, is krankzinnig verklaard. De 35-jarige muzikant vermoordde twee jaar geleden zijn moeder.

(Novum/AP) - William Marrufo, de voormalige drummer van de alternatieve latinband Ozomatli, is door een rechter in Californië krankzinnig verklaard. De 35-jarige muzikant wordt verplicht opgenomen in een psychiatrische inrichting.

In december oordeelde een jury al dat Marrufo ontoerekeningsvatbaar was toen hij in januari 2005 zijn 58-jarige moeder Teresa ombracht met een vleesmes en een hakbijl. Hij werd daarom niet veroordeeld voor de moord. De artiest verklaarde tegenover de politie dat hij geloofde dat zijn moeder was bezeten door de duivel en dat hij haar ziel wilde redden door haar te doden.

Ozomatli werd in 1996 opgericht in Los Angeles. De band won onder meer twee Grammy Awards voor beste latin rock/alternatief album, in 2002 en 2005. De groep stond in het voorprogramma van onder anderen Santana en Lenny Kravitz. In april komt de band met het zesde album 'Don't mess with the dragon'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen