Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carnavalsduo De Deurzakkers 'getrouwd'

Shownieuws

De samenwerking van De Deurzakkers voelt voor het carnavalsduo als een huwelijk. Willem van Schijndel en Clemens van Bracht zijn 33 jaar bij elkaar als zangduo.

Carnavalsduo De Deurzakkers 'getrouwd'

De samenwerking van De Deurzakkers voelt voor het carnavalsduo als een tweede huwelijk. Willem van Schijndel en Clemens van Bracht zijn dit jaar 33 jaar bij elkaar als zangduo en vertellen gekscherend het langzamerhand tijd te vinden voor een huwelijk. "We bellen elkaar minstens vijf keer per dag", vertelt Van Schijndel. " Elke keer als journalisten vragen wat onze plannen zijn, antwoorden we steevast: we gaan trouwen."

De heren werken niet alleen rond carnaval met elkaar, maar ook de 360 andere dagen van het jaar werken ze samen. "Naast onze maandelijkse optredens zijn we het hele jaar bezig met andere gezamenlijke projecten en de zoektocht naar nieuwe liedjes", vertelt Willem. "Een onderdeel van ons succes is denk ik ook dat we samen meer doen dan alleen af en toe een plaatje maken."

Onenigheid tussen Willem en Clemens is er nooit geweest. Wel hebben de twee soms spijt over de keuze van een bepaald lied dat ze hebben opgenomen."Ik heb een vreselijke hekel aan het nummer 'De Pizzahut' uit 2002", zegt Van Schijndel. "Maar ook 'We gaan het weer versieren' uit 1998 was geen goede keuze."

De heren zien dit jaar als een jubileumjaar, want 33 is voor De Deurzakkers een magisch cijfer. " Elf is een magisch getal in de carnavalswereld en wij hebben deze week het startschot gegeven voor 3x11", vertelt Willem. Het carnavalsseizoen begint op 11 november, de elfde van de elfde, 's ochtends om elf minuten over elf.

Het startschot betekent voor De Deurzakkers de release van twee nieuwe nummers. Verder staan er diverse activiteiten rond het duo op de agenda en een groot spektakel met andere artiesten later dit jaar.

De cd-single bestaat uit twee A-kanten, vertelt Willem. Het eerste nieuwe nummer 'Als ons landje op z'n kop staat' werd geschreven door zijn ontdekking Guus Meeuwis. Hij was twee jaar geleden ook verantwoordelijk voor de hit 'Volle kracht vooruit'. Daarmee scoorden de heren de carnavalshit van 2005.

Het tweede lied 'Hedde gij nog aajer in de koelkast' is in Brabants dialect. Het nummer gaat over de Brabantse traditie die voorschrijft dat na het stappen met carnaval voor het slapen gaan nog even een eitje wordt gebakken met spek en mayonaise. Via de website van het carnavalsduo kunnen lokale zangacts een eigen versie van dit lied opsturen en daarmee kans maken op een cd-opname met De Deurzakkers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen