Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dr. Burke' vindt zichzelf geen homofoob

Shownieuws

Isaiah Washington heeft zijn collega T.R. Knight nooit een 'flikker' heeft genoemd. Dat zei de acteur, die bekend is als Dr. Burke uit Grey's Anatomy, maandag.

(Novum/AP) - Isaiah Washington, bekend als Dr. Burke uit de hitserie Grey's Anatomy, beweert dat hij zijn collega T.R. Knight nooit een 'flikker' heeft genoemd. Volgens Knight, die in de serie Dr. O'Malley speelt, kon iedereen op de set horen hoe hij door Washington werd uitgescholden.

Achter de schermen bij de Golden Globes, die maandag werden uitgereikt, ontkende de 43-jarige Washington alle beschuldigingen. "Ik heb hem nooit een flikker genoemd, nooit", zei hij in een vraaggesprek. Volgens de 33-jarige Knight liegt de acteur. Te gast in de talkshow van comédienne Ellen DeGeneres, vertelde hij dinsdag hoe Washington tijdens een ruzie naar hem verwees als 'flikker'.

Met zijn uitlatingen lokte Washington opnieuw verontwaardiging uit. Een belangenvereniging voor homoseksuelen eist dat de ster zich verontschuldigt. Deze vereniging neemt er al aanstoot aan dat hij het woord herhaaldelijk gebruikt in interviews waarin hij ontkent het woord gebruikt te hebben. Ook actrice Katherine Heigl, die in de serie Dr. Stevens speelt, schaart zich achter Knight. "T.R. is mijn beste vriend", zei ze. "En ik maak je kapot als je zijn gevoelens kwetst."

Washington raakte eerder in opspraak toen hij bijna op de vuist ging met tegenspeler Patrick Dempsey, bekend als Dr. McDreamy. De twee kregen in oktober ruzie op de set van de populaire ziekenhuisserie. Het derde seizoen van Grey's Anatomy wordt in Nederland momenteel uitgezonden door Net 5.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen