Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'James Blunt vlucht voor belastingdienst'

Shownieuws

James Blunt gaat verhuizen naar Zwitserland. Volgens de geruchten vestigt de Britse zanger zich in het Alpenland wegens het gunstige belastingklimaat.

James Blunt gaat verhuizen naar Zwitserland. Dat hebben de autoriteiten in het luxe skioord Verbier bevestigd tegenover de showbizz-website Daily Snack. Volgens de geruchten vestigt de Britse zanger zich in het Alpenland wegens het gunstige belastingklimaat.

Vorig jaar zorgde de Franse rockster Johnny Hallyday voor een rel in eigen land, toen hij aankondigde naar Zwitserland te verhuizen vanwege het belastingklimaat. Hierdoor ontstond een verhitte discussie over Franse rijken en multinationals die naar het buurland verkassen vanwege de lage Zwitserse belastingen.

Elk Zwitsers kanton kan zelf bepalen hoeveel belasting in de regio moet worden betaald. Het is daarom mogelijk voor rijke buitenlanders een speciale deal te sluiten, waardoor ze veel minder hoeven af te staan dan in hun thuisland.

Vorig jaar rapporteerde de Britse boulevardkrant The Daily Mirror dat Blunt ruim zevenenhalf miljoen euro heeft verdiend met zijn debuutalbum 'Back to Bedlam'. Hij scoorde onder meer hits met de nummers 'You're beautiful' en 'Goodbye my lover'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen