Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paolo Nutini wil geen rockster zijn

Shownieuws

Paolo Nutini houdt niet van rocksterren. "Ik houd meer van mensen die zichzelf zijn en de wereld van glitter en glamour mijden", vertelt de Schotse zanger.

Paolo Nutini heeft geen bewondering voor rocksterren. "Ik houd meer van mensen die zichzelf zijn en de wereld van glitter en glamour mijden, zoals Bob Marley", vertelt de Schotse zanger. De artiest, die begin januari 20 werd, stond zondag op het podium van de Amsterdamse Melkweg. "Ik wil dat mensen over dertig jaar zeggen: weet je nog, toen Nutini in de Melkweg stond?''

De zanger, die debuteerde met het album 'These streets', meet zich graag met de grote namen in de muziekgeschiedenis. "Ik wil legendarische optredens geven, zoals James Brown in The Apollo en Bob Marley in The Rainbow." Nutini neemt geen genoegen met vluchtige hits. "Ik wil een indruk achterlaten, een legende zijn."

Zijn grote voornemens gaan samen met een bescheiden en timide persoonlijkheid. "Ik heb niet zoveel te zeggen", stamelt de zanger. "Ik kom vast over als een gekke stotteraar." Nutini, wiens vader van Italiaanse afkomst is, besloot niet in de fish 'n chips-zaak van zijn ouders te gaan staan. In plaats daarvan verliet hij op zijn vijftiende zijn geboorteplaats als roadie van een Schotse band.

Twee jaar later werd de zanger ontdekt en verhuisde hij naar Londen om aan een album te werken. "Het maakte indruk om als tiener in een grote, onbekende stad rond te lopen", vertelt hij. Al snel speelde hij in het voorprogramma van de Rolling Stones. Met de singles 'These streets' en 'Last request' bestormde hij vorig jaar de Britse hitlijsten.

Zijn muziek wordt vaak omschreven als een mengeling van pop en soul. Zelf noemt hij zijn liedjes in één woord simpel. "Het zijn naakte, bijna naïeve nummers", zegt hij. "Ze gaan over het leven van een tienerjongen, niets dramatisch. Het zijn onderwerpen waar veel mensen zich mee kunnen identificeren."

Ook in de liefde houdt Nutini het graag simpel. De zanger is sinds een jaar terug weer samen met zijn jeugdliefde. "Het is niet makkelijk om te toeren en een vriendin te hebben", bekent hij. "Ik zou mezelf niet zoveel stress op de nek halen, als ik niet echt zou geloven dat we voor altijd samen zullen zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen