Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde pakt paparazzo camera af

Shownieuws

Een cameraman heeft aangifte gedaan tegen Albert Verlinde. Albert heeft de camera afgepakt van de man omdat hij opnamen maakte van hem en zijn huis.

Een cameraman heeft aangifte gedaan tegen Albert Verlinde. Steven, die niet bij zijn achternaam wil worden genoemd, probeerde woensdag opnamen te maken van het huis van Verlinde in het Brabantse Cromvoirt. Albert pakte de camera van hem af en heeft deze niet meer teruggegeven. Daarna is de cameraman naar het politiebureau gegaan. Daar heeft hij aangifte gedaan tegen de showbizzdeskundige van RTL Boulevard.

Steven heeft naar eigen zeggen niets verkeerds gedaan. "Albert vroeg wie ik was en namens wie ik stond te filmen. Toen ik daar niet snel genoeg op antwoordde, ritste hij de camera uit mijn handen en die heeft hij niet meer teruggegeven. Ik heb niets verkeerd gedaan. Ik wilde een filmpje van Albert maken om dat vervolgens te kunnen plaatsen op de website Sterrenstek", zegt de paparazzo-filmer. De eigenaar van de website, Rob Vuurens, heeft het verhaal bevestigd.

Verlinde bevestigt op de site van Sterrenstek dat hij de camera heeft afgepakt. "Ik ben naar buiten gegaan en heb aan die meneer gevraagd wie hij was en namens wie hij mij stond te filmen", vertelt Albert. "Hij weigerde zijn naam te noemen en namens wie hij stond te filmen. Op dat moment heb ik de camera uit zijn handen genomen."

Problemen met gefilmd worden heeft Verlinde naar eigen zeggen zeker niet. Maar in het geheim en zonder een reden, dat gaat hem te ver. "Kijk, wanneer er nieuws is en iemand mijn mening wil weten, dan vind ik dat prima. Maar zomaar filmen, daar heb ik moeite mee. Ook mijn zus, die de hond uitliet, filmde hij gewoon."

Eindredacteur Roel van Otterdijk van RTL Boulevard heeft inmiddels contact gezocht met Steven. "We hebben het idee opgevat om Albert vanavond live in de uitzending de camera te laten teruggeven. Vooralsnog lukt dat niet, maar het is een ideetje", zegt Van Otterdijk.

Steven heeft aangegeven dat hij anoniem wil blijven. Bovendien zou RTL hebben geëist dat hij zijn aangifte intrekt als hij in het programma verschijnt. Dat wil hij niet. Verlinde meldt dat hij onderzoekt of hij stappen kan ondernemen tegen Steven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen